top of page
Sök
  • Skribentens bildLynn Björkqvist

Hur svårt kan det vara?

Uppdaterat: 29 okt. 2021

-Skärp dig, hur svårt kan det vara, väser jag och sparkar mig själv i sidan.


-Aj, sluta. Låt mig vara, viskar den sårade, vilsna och osäkra delen i mig till svar.


Jag är oftast målmedveten, envis och enträgen. Har jag ett mål, så bockar jag systematiskt av delmålen, håller mina tidtabeller och ger inte upp förrän målet är nått. Men inte denna gång. Slutmålet och tidtabellen var i början något ospecifika och processen har varit utdragen, men varför blev det till sist så svårt?


Mitt första delmål var att sälja mitt företag M Broman och under det år det tog att förhandla och arbeta fram ett fungerande alternativ för köparen (min bror) och för mig hann jag bearbeta den emotionella omställningen och börja fortbilda mig. Delmål nummer två var att bli färdig med mina utbildningar; Resanterapeut (Journey practitioner) och NLP-coach (practitioner). Detta klarade jag bra av inom utsatt tid. Delmål nummer 3 var att hitta en lägenhet, som skulle fungera som mitt mottagningsutrymme. Angående lägenheten hade jag en drömvision om hur den skulle se ut och till slut hittade jag just den perfekta lägenheten.


Men sedan tog det stopp. Slutmålet var att komma i gång med mitt nya företag och jag började entusiastiskt med att starta upp företaget, fixa med otaliga företagsgrejer, samtidigt som jag sökte efter passande möbler till lägenheten. Men, allt tog längre tid än jag förutspådde, vilket är påfrestande för en otålig själ. Ivern förbyttes till lätt frustration och det började kännas motigt och utdraget. Tvivlet smög sakta fram bakom knuten... Jag gjorde några kardinalfel. Jag borde ha gjort flera och tydligare delmål, med tidtabeller och datum för utförandet. Nu skrev jag bara ner allt jag behövde och behöver fixa på en to do-lista.


Det är svårt att alltid vara disciplinerad och att hitta balansen mellan orimliga krav och lättja. När jag körde fast tog jag hjälp av några NLP- och Resanövningar, som klargjorde var skon egentligen klämde. Jag har jobbat med självkänslan, tilliten och med en mängd negativa föreställningar, som hindrat mig och gett mig den svårdefinierbara olustkänslan. Nu flödar inspirationen och den starka drivkraften igen, som jag bara älskar.


Oftast är det svårast att komma igång med ett projekt eller för vissa att ens kunna beskriva vad de drömmer om. Var än i processen som det uppstår hinder, så finns det hjälp att få för att komma vidare i processen. Sällan handlar opåbörjade eller halvfärdiga projekt om lättja, utan mera troligen om ett inre motstånd. Undrar du över varför du aldrig lyckas sluta röka, gå ner de där extra kilona eller varför du inte får drömjobben du söker eller kommer igång med träningen eller andra projekt? Låt inte ditt liv rinna iväg, utan ta kontakt och vi kommer att tillsammans få dig på rätt spår igen.214 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page