top of page
Sök
  • Skribentens bildLynn Björkqvist

Vad är din sanning och vågar du stå upp för den?

Min vision är att alla ska hitta sin egen sanning och sin fulla potential. Men också att vi alla ska våga leva enligt vår sanning och stå upp för den och oss själva.


Till en början är det kanske svårt att ens veta vad din dröm är och att komma i kontakt med din sanning. Det gäller att skala av alla förväntningar, plikter, antaganden och normaliteter och verkligen komma i kontakt med din inre röst och önskan. Vad brinner du för?


I mitt fall har jag länge haft en önskan om att kunna lyssna inåt och lita på intuitionen eller magkänslan. Men stressen, alla nedstängda känslor och all aktivitet hindrade mig tidigare. Det krävdes en utbrändhet för att jag verkligen skulle stanna upp och lyssna och inse att jag behövde förändra mitt liv, för att orka leva vidare.


I början kände jag främst vad jag inte ville fortsätta göra, men sakta växte nya tankar och drömmar fram. Jag behövde komma i kontakt med alla mina känslor, tona ner tankens höga röst och hitta tilliten. Terapi, långa promenader, reflektioner och framför allt renande och uppbyggande Reseprocesser hjälpte mig att finna mig själv och min sanning. Följer jag magkänslan faller pusselbitarna så naturligt på plats.

Ibland dröjer det innan jag når målet, men då jag är på rätt spår uppstår inga stora hinder eller motgångar. T.ex. var Nya Zeeland-resan en egentligen helt galen idé, men som bara kändes så rätt och fastän det var mycket jobb med att förbereda resan, så fixade sig allting på bästa sätt- ibland nästan overkligt lätt.


Försäljningen av familjeföretaget Bromans och uppstartandet av mitt nya företag är andra exempel på stora, vågade beslut och handlingar, men som visat sig vara rätt för just mig och även för omgivningen. Men enkelt har det inte varit, det har krävt många reseprocesser och mycket mod (och spända nerver) och enormt med arbete. Men skillnaden med detta jobb är att jag jobbar i medvind, det ordnar sig och jag belönas både med inre frid och lycka men också med framgång. Om än lite blygsam sådan, såhär i början av min nya karriär. Men jag har tilliten till att jag och mina tjänster behövs.


Vad jag kämpar med är att alltid vara sann mot mig själv och mot andra. Att jag verkligen står upp för den jag är, mina tankar, mina ideal och mina handlingar. Jag känner att det blir lättare efterhand, men även här krävs det mod att våga vara annorlunda, att fortsätta lyssna till sitt hjärta och gå sin egen väg trots mothugg och kritik.


Det strukturella samhället och oförståelsen (inskränktheten) bland oss människor sätter ofta käppar i hjulen för total öppenhet och modet att vara sig själv. Vi ska helst kunna placeras i ett fack eller i en låda, men samtidigt tänka utanför den där lådan.

Fortfarande diskrimineras, utfryses och utpekas oliktänkare även i vårt välfärdssamhälle. Just nu är klimatet extra kyligt och det gör mig ledsen. Jag tror vi skulle komma så mycket längre och världen skulle må så mycket bättre om vi kunde vidga våra synsätt, ta in andra personers världsbilder och visa förståelse och acceptans för varandra.


Tänk om alla kunde leva sina innersta sanningar, göra det de är ämnade för och brinner för, utan att bli utpekade eller bestraffade; ja det skulle vara min drömvärld och får också vara min nyårsönskan!
143 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page