top of page
Sök
  • Skribentens bildLynn Björkqvist

Vad hände i ditt liv 2021?

Uppdaterat: 4 jan. 2022

”Kära Lynn! Jag hoppas du har känt hur energin, kreativiteten och inspirationen har flödat i dig. Hur lusten har glött inom dig. Lusten att utvecklas inom nya områden. Lusten att odla och skörda. Lusten att blomma ut till den härliga, fina person du är. Lusten till livet och kärleken.”

Så började brevet jag fick igår. Ett handskrivet, uppmuntrande brev skrivet av mig själv för ett år sedan under en kurs i konstterapi. De vackra, hoppfulla och drömmande orden fick mig att verkligen reflektera över allt som hänt det senaste året. Jag har fullbordat två utbildningar, jag har avslutat min optikerkarriär och påbörjat min nya karriär. Jag hittade den underbara trähuslägenheten jag bara drömde om för ett år sedan. Och jag startade upp mitt nya företag i september, som jag förutspådde i brevet. Jag har fått några nya vänner och upplevt givande och värdefulla möten med gamla och nya vänner. Jag har skrattat, sjungit och pladdrat, men inte dansat i den mån jag önskat. Jag känner mig verkligen tacksam för det år som gått. Tacksam för alla de mål jag uppnått, den hjälp jag fått och för de klienter som kommit till mig och som jag har haft chansen att bistå.


Det stod ytterligare; ”njutit av livet på en lägre växel? För du har väl kommit ihåg att ta vara på dig själv? Lyssnat på kroppen och din inre visdom...”

Jag har verkligen känt av energin och ivern att få studera och göra sådant jag verkligen brinner för. Faran är att när jag brinner för något går jag så ”all in” att jag glömmer att det finns en lägre växel och i virrvarret med allt vad uppstartandet av företaget innebar och fixandet av lägenheten, så drunknade min inre röst, som önskat sig mera vila. Helt skoningslös har jag dock inte varit och då jag jobbar med en klient åt gången, sliter det inte ut mig på samma sätt som kundservice-jobbet gjorde. Jag har pausat, fortsatt med min självutveckling och släppt av barlaster med onödigt gammalt skräp. Den inre utvecklingen har varit lika stor som den yttre och där glömmer jag att inre arbete tar även på krafterna och behöver tid för att sjunka in och integreras. Då det är som mörkast ute brukar min kropp begära mera vila, struntar jag i det, gör den mig sjuk och jag minns igen hur viktigt det är att ta vara på kroppen och dess behov.


Vad hände i ditt liv under 2021? Det behöver inte vara stora drastiska saker, utan kanske du har påbörjat en ny vana, fått till en positiv förändring eller avslutat något som inte gagnat dig? Det är så lätt att allt det positiva hamnar i skuggan av coronan, men om du tar dig en stund för reflektion och får syn på även de små förändringarna, märker du hur mycket som skett och hur stora saker du kanske har åstadkommit.

Det är bra att både reflektera tillbaka och att drömma framåt. Utan reflektion ser du varken din utveckling eller vet vart du är på väg. Tacka dig själv för de mål du nått och om det inte gått som du planerade eller önskade finns det alltid en chans för nystart. Jag älskar nyår, när vi går mot ljusare tider och det igen finns chanser att börja om, ta tag i mitt liv och få till den förändring jag drömt om. Men nystart kan du ha när som helst, varje dag.


Så vad drömmer du om för 2022? Jag drömmer om att kunna bidra mera genom mitt jobb, kunna hjälpa ännu fler människor och även barn. Jag vill fortsätta med min inre utveckling och få magen i balans. Jag vill också rensa i huset, göra plats så positiva vindar kan susa in. De två senare målen måste jag erkänna att fanns med i brevet och planen för 2021, men tiden har inte räckt till för dem och där gäller det att hitta balansen mellan hur många mål som är möjliga och vid behov justera tidtabellen.

Att skriva ner dina drömmar för 2022 är ett bra sätt att komma igång. (Och väldigt trevligt att få ett brev i slutet av året!) Men behöver du hjälp med att komma vidare med dina drömmar, med att förverkliga dem och verkligen nå målet, så är du välkommen till mig. Tillsammans kan vi rensa bort det som begränsar dig och bygga upp en strategi, som håller ända till mål.


Nu ska jag skriva ett nytt brev till mig själv och sedan påbörja rensandet av klädskåpet, något jag skjutit på väldigt länge, jag har känt ett stort motstånd och jag har t.om. processat orsaken till detta motstånd. Men nu känner jag mig redo och det kommer att kännas renande och befriande både i skåpet och i sinnet.


Jag önskar er alla ett glatt och framgångsrikt nytt år 2022!73 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page