top of page

Historien om mig,

Lynn Björkqvist

Stressen flåsade mig i nacken, men jag tryckte den tillbaka, liksom motviljan att börja jobba igen och dras in i det hetsiga ekorrhjulet...

 

Året var 2012 och jag hade 10 månader tidigare fött mitt tredje barn. Livet som företagare, trebarnsmor och föreningsaktiv i kombination med att vara ambitiös, duktig och ha höga krav gick illa ihop. Jag försökte t.o.m. vara duktig på återhämtning genom att träna qigong och vistas i naturen, men jag bara lurade mig själv.

Jag såg inget sätt att stanna hjulet, att hoppa av och byta riktning, till sist var det min kropp som långsamt sa ifrån. Den värkte, jag fick stressrelaterade ansiktsutslag och jag var så enormt trött. Jag sökte så enträget efter lugnet, de bakomliggande orsakerna och de rätta botemedlen och testade på alla möjliga metoder. I stillheten fortsatte hjärtat att trumma uppjagat, luften fastnade uppe i bröstet och vid varje försök till djupandning snörde bröstet ihop sig och det skar som knivar i hjärtat. I maj 2016 insåg jag slutligen att jag var utbränd. Min livsgnista hade slocknat, men stressen fortsatte brinna i magen.

 

Vägen tillbaka var lång, jag gick i terapi, bearbetade och vilade. Jag började sakta förstå vem jag var, lyssna till min kropp och beakta mina behov. Men tröttheten och stressen ville inte lämna mig.

 

Min inre röst fortsatte skrika efter paus och förändring och jag började sakta lyssna till den. Hösten 2018 uppfyllde vi en osannolik dröm och åkte till Nya Zeeland för 8 månader. Samma höst upptäckte jag Brandon Bays bok, Resan och kände genast att denna lättillgängliga metod tilltalade mig. Till min stora förvåning skulle Brandon Bays hålla en Resankurs i Auckland samtidigt som vi befann oss där och jag kände att jag bara måste vara med på den.

Under kursen dök det upp gömda minnen och jag fann orsakerna till mitt illamående. Jag frigjorde mig sakta från blockeringar, föreställningar, ilska, sorger, rädslor och andra känslor, som påverkat mitt liv och mitt beteende. Jag kom äntligen i kontakt med mina riktiga känslor och mitt sanna jag. När jag ser tillbaka på den osäkra och blyga flickan, som knappt vågade tala engelska under kursen, kan jag knappt tro att det är samma person, som står här idag.

 

Processerna gav mig nya insikter och en stark känsla av att jag behövde byta jobb växte fram. Som optiker och ägare till ett gammalt familjeföretag var det en lång process att hitta bra lösningar och ett sätt att smidigt sälja företaget inom familjen. Framför allt var det en stor psykisk process; att våga följa mitt hjärta, acceptera att mitt första yrkesval aldrig blev mitt drömjobb och dessutom klara av omgivningens besvikelser. Ändå visste jag att en förändring var det enda rätta för mig och min hälsa. Och en ny dröm hade börjat gro...

 

Sedan 2019 har jag gått ett stort antal Resankurser och utbildat mig till både Resanterapeut och NLP Practitioner. Jag har väglett 100-tals personer till bättre mående och brinner för att hjälpa mina medmänniskor att hitta sin egen röst och sin fulla potential.

 

Nu lever jag min dröm och gör det jag verkligen älskar. Samtidigt är livet en enda lång utvecklingsprocess och jag fortsätter att jobba med mig själv, lyssna till min kropp och dess visdom.

lynnbjörkqvist.jpg

Mina meriter

Som optometrist trivdes jag bäst i syngranskningsrummet, ensam med min kund, där vi ofta samtalade om stort och smått. Jag lyssnade och kände in vad kunden verkligen önskade och behövde.

 

I min nya roll som terapeut och coach kan jag ta med mig de bästa bitarna och använda mina styrkor effektivare, både genom att lyssna och hjälpa mina klienter. Sedan 2019 har jag gått ett stort antal Resankurser och utbildat mig till både Resanterapeut och NLP Practitioner. Jag har väglett 100-tals personer till bättre mående och brinner för att hjälpa mina medmänniskor att hitta sin egen röst och sin fulla potential.

 

Hösten 2022 föll ytterligare en pusselbit på plats då jag påbörjade min Vildmarksguide-utbildning. Jag har som mål att kunna kombinera terapi och coaching med naturupplevelser. Nya produkter och tjänster dyker upp inom kort!

Utbildning

09 / 2022 - 

Vildmarksguide

04 / 2022 - 10 / 2022

NLP Master Practitioner

2020-2021

NLP Practitioner

2019-2021

Journey Accredited Practitioner

2000-2003

Optometrist

Accredited Journey Practitioner
Arbetserfarenhet

09 / 2021 -

Journey & NLP Coach

2003-2020

Optometrist, Företagsledare

bottom of page